כבכל יום שישי הפריכה ד"ר מאיה רוזמן מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם שוקולד חרובים למריחה בריא יותר מאשר שוקולד מקקאו?
"לא בהכרח. לאבקת החרובים אין יתרון בהשוואה לאבקת הקקאו.
האינדיאנים, שבייתו את עץ הקקאו לפני יותר מ-1500 שנים, סברו כי שורשי עץ זה הובאו לכדור הארץ מגן העדן, וכי אכילת פירות הקקאו מעניקה חוכמה ואף כוח פיזי. למשקה הקקאו הם קראו 'משקה האלים', משקה קדוש המחזיר לגוף את נעוריו.
רכיבי הקקאו תורמים למניעת חמצון כולסטרול, משפרים את זרימת הדם, וטובים לבריאות הלב.
ולכן, בשאלת השוקולד למריחה, התשובה תלויה בשאר מרכיבי המוצר. יש שוקולד למריחה מחרובים שמכיל גם שמנים לא איכותיים ואז הוא לא מומלץ בלי קשר להשוואה לקקאו.
מצד שני, בדקתי ומצאתי ממרחי שוקולד שעשויים משומשום או טחינה עם קקאו, בלי סוכר בכלל, והם טעימים ברמה שאי אפשר לתאר בכתב. ממרח כזה לא מזיק בריאותית, ועדיף עשרות מונים על כל ממרח שוקולד רגיל שאפשר לתת לילדים".