כמידי שבוע ד"ר מאיה רוזמן הביאה מיתוס לניפוץ והפעם - מדוע דווקא כן כדאי להוסיף שמן לסלט?
"הוספה של שמן לירקות חתוכים או לסלט ירקות היא לא לשיפור הטעם, אלא גם לספיגת ויטמין A", הסבירה ד"ר רוזמן, "ירקות טריים הם מקור חשוב לויטמין A, בצורתו הצמחית – בטא קרוטן, שהוא פיגמנט כתום. ויטמין A חשוב לעור, לראיית לילה, למערכת העיכול וגם לפוריות. ירקות כתומים מכילים כמות יפה של הויטמין. במקום הראשון נמצא הגזר: גזר אחד מכיל ויטמין A בכמות הדרושה לאדם מבוגר ליום שלם. ויטמין A הוא ויטמין מסיס שמן, וספיגתו גבוהה יותר אם הסלט מכיל שמן.
שמן זית, שמן אגוזי מלך או כל שמן אחר ישפר את ספיגת הויטמין, אבל תמיד כדאי לבחור בשמן איכותי בכבישה קרה. תוספת שמן לכל סלט גם תורמת להתמוססות חומרי הטעם והריח הטבעיים שיש בירקות, כך שהסלט גם יריח יותר טוב ויהיה יותר טעים.
חשוב לזכור: בכל כפית שמן מתחבאות כ־50 קלוריות, לכן רצוי למדוד ולא לשפוך ישירות מן הבקבוק לקערת הסלט".