ד"ר מאיה רוזמן

פיצה חדשה בשכונה

מתגעגעים לפיצה אבל חייבים לשמור על התזונה הדיאטטית? • ד"ר מאיה רוזמן הציגה מתכון מפתיע לפיצה כרובית • רק 86 קלוריות במשולש


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: פיצה מכרובית. בכל משולש 86 קלוריות, כך שניתן לאכול 2-3 משולשים יחד עם סלט כארוחת ערב - גם בזמן דיאטה.

מצרכים:

כרובית בינונית

2 ביצים

100 גרם רוטב עגבניות לפיצה/שקשוקה

70 גרם מוצרלה מגורדת

חצי כפית מלח

אורגנו, פפריקה, שום גבישי

אופן ההכנה:

מפרקים את הכרובית הטרייה לפרחים ושמים במעבד מזון עם סכין תחתונה.

מפעילים את המעבד עד שהכרובית מתפוררת למרקם של קוסקוס.

מעבירים את פתיתי הכרובית למחבת גדולה (או ווק) שמשומנת בספריי שמן.

מחממים את הכרובית תוך כדי בחישה כ-10 דקות עד שהכרובית מתרככת.

תוך כדי הבחישה מוסיפים לכרובית את התבלינים והמלח.

מצננים את הכרובית, מוסיפים לה 2 ביצים ומערבבים היטב.

שוטחים את בלילת הכרובית על נייר אפיה על תבנית התנור.

אופים ב-200 מעלות כחצי שעה.

מוציאים מן התנור, מפזרים את רוטב העגבניות והמוצרלה, אפשר להוסיף גם פרוסות פטריות, בצל, פלפל אדום או זיתים.

מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5 דקות עד שהגבינה מומסת.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/05/2020
הישארו מעודכנים

מתכון לשבת
מתכון לשבת  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן