כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: מהו השמן המומלץ לטיגון?
"בזמן טיגון השמן נוצרים בו חומרים מזיקים, אבל זה לא קורה בכל השמנים באותה מידה.
במחקר בו בדקו את הנושא, ביקשו ממתנדבים לטגן (טיגון קצר, לא עמוק) עם שמן תירס, שמן חמניות, שמן זית, שמן חמאה או שמן קוקוס, מדי יום במשך כמה חודשים, ולשלוח את שאריות השמן מן המחבת למעבדה.
על פי התוצאות המפתיעות, שמן התירס ושמן החמניות שחררו יותר חומרים רעילים, לעומת שמן הזית, שמן חמאה ושמן קוקוס. המסקנה: אין בעיה להכין חביתה או מוקפצים עם שמן זית, וזה אפילו עדיף".