גשם של פלאפל

האם המאכל הלאומי הוא גם בריא? • ד"ר מאיה רוזמן ציינה את יום הפלאפל הבינלאומי: "כשהוא מטוגן בשמן טרי, לפלאפל יש יתרונות וערך תזונתי גבוה"


בפתיחת התוכנית, ד"ר מאיה רוזמן ציינה את יום הפלאפל הבינלאומי, סיפרה על יתרונותיו הבריאותיים והתזונתיים של הפלאפל, והתייחסה לכמות הקלוריות שיכולה להיות במנת פלאפל אחת.

"פלאפל, המאכל הלאומי שלנו, הוא מאכל בריא רק כשהוא מטוגן בשמן טרי. יש לפלאפל יתרונות וערך תזונתי גבוה כארוחה מושלמת: בחומוס של הקציצה יש חלבונים וברזל, הפיתה מכילה את החיטה ויחד עם הקטנית של החומוס זוהי השלמת חלבון, הסלט מכיל סיבים תזונתיים וויטמינים, ובטחינה יש שומנים איכותיים, מינרלים וויטמין E.

במקרים אחרים, בהם הפלאפל טוגן בשמן לא טרי, הוא אפילו מזיק לבריאות: שמן שחומם הרבה זמן מכיל חומרים רעילים ומסרטנים. יש מסעדות בהם מחליפים את השמן מדי יום, כך שאם אתם מגיעים בשעה מוקדמת זה בסדר - אבל לקראת סוף היום, כבר עדיף להימנע מצריכת שמן כזה.

ומה עם הקלוריות? זה תלוי בכמות השמן שנספגת אל הקציצה, מה שנקבע בהתאם לטמפרטורת הטיגון וסוג השמן. בקציצה ממוצעת יש 40-70 קלוריות – כמו 2 פרוסות לחם קל בקציצה אחת. בפיתה יש 220 קלוריות. בכל כף חומוס או טחינה יש 50 קלוריות. עם נוסיף לכך עוד 6-7 כדורי פלאפל, אז במנה ללא צ'יפס יש 700-800 קלוריות. ארוחת צהריים ממוצעת מכילה 400-500 קלוריות.

למרות זאת, אין בעיה לשלב פלאפל בתפריט לירידה במשקל. בבוקר אוכלים כריך לחם קל, בצהריים חזה עוף וסלט, אחר הצהריים יוגורט - ואז אפשר לאכול מנת פלאפל כארוחת ערב. סה"כ, תפריט כזה מכיל 1200 קלוריות. ואם רוצים לשדרג את הפלאפל מבחינה בריאותית וקלורית, אפשר להכין פלאפל אפוי בתנור".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
12/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris