כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: לזנית חצילים.
אופן ההכנה והמרכיבים:
חותכים 2 חצילים לאורך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
3 פלפלים אדומים לרצועות, מניחים על על נייר אפיה בתבנית התנור,
מרססים ספריי שמן, מפזרים מלח גס ואופים חצי שעה ב 170 מעלות.
לאחר שהחצילים והפלפלים נאפו:
מסדרים על תבנית שכבה אחת של חצילים, עליה מניחים רוטב שקשוקה (אפשר להכין לבד או להשמש בכל קופסה של רוטב מוכן), חותכים פטריות שמפניון טריות ומפזרים על הרוטב, עליהן מניחים פלפל קלוי ו־50 גרם בולגרית 5%.
חוזרים על הפעולה שוב, על מנת ליצור שכבות, מכסים בעוד פרוסת חציל ועליו רוטב העגבניות שנשאר. אופים חצי שעה ב 170 מעלות
הערך התזונתי של הלזניה הוא כ 250 קלוריות. אפשר לחלק לשתי מנות גדולות, להוסיף ביצה וסלט והנה ארוחת ערב דיאטטית משביעה וכיפית.