ד"ר מאיה רוזמן

על אחד מי יוד־ע?

בפתח התוכנית שיתפה ד"ר מאיה רוזמן בחשיבתו של היוד בתזונה שלנו • "היוד דרוש לשריפת הקלוריות בגוף, ובילדים להתפתחות תקינה של המוח"


בפתח התוכנית התייחסה ד"ר מאיה רוזמן לחשיבתו של היוד בתזונה שלנו, והאם חוסר ביוד יכול לעכב ירידה במשקל.

"בגלל שרוב המים שאנחנו שותים מותפלים, ובמים המותפלים אין יוד. כדאי לשים לב לעניין הבא: היוד דרוש לשריפת הקלוריות בגוף, ובילדים להתפתחות תקינה של המוח. חוסר יוד עלול לגרום לעצירה בירידה במשקל, השמנה, עצירות, נשירת שיער, דיכאון, עייפות ואפילו אקנה", שיתפה ד"ר רוזמן והסבירה היכן נמצא היוד בתזונה שלנו, "מעריכים שבארץ לפחות ל-30% מהנשים חסר יוד (לפי בדיקות שתן), כמו כן יש עליה של פי 2 בצריכת תרופות לבלוטת התריס. היוד נמצא בעיקר במי הים, בחי ובצומח בו. מעט ממנו עובר במי הגשמים אל גידולי היבשה אבל המקור העיקרי הוא עדיין דגים, פירות ים ואצות".

הכמות היומית המומלצת היא בילדים קטנים – 90 מיקרוגרם, בנוער 120 מיקרוגרם, מבוגרים – 150, ונשים בהיריון 220.

כמה יש במזונות העשירים ביותר?

מנת דג סלמון – 200 מק"ג

כף אצות וואקמה – 130

דף אצת נורי של סושי – 43 

צלחת 200 גרם פירות ים – 90 

קופסת טונה – 10 

יש הטוענים שיש קצת יוד גם במוצרי חלב וביצים, וזאת כי מעשירים את המזון של הפרות והתרנגולות במינרלים. הרמה הממוצעת שתיתכן:

יוגורט – 40 מק"ג

כוס חלב – 9 

בקר  – 8 

ביצה – 17 מק"ג

האם יש יוד גם במים?

"מאחר שרוב המים ששותים בארץ מותפלים ועברו סינון וניקוי של כל המינרלים, כמעט אין בהם יוד. בנוסף לכך, רוב המים עוברים סינון נוסף במכשירים ביתיים כך שהכמות פחותה עוד יותר. גם במים המינרלים והמשקאות המוגזים ישנה כמות זניחה של יוד".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/07/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: 103fm
Paris