במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: למה שיבולת שועל נחשבת לאחת הפחמימות הכי בריאות?
"שיבולת שועל אינה תורמת רק לשובע ולאנרגיה. מדובר בפחמימה עם ערך תזונתי מוסף רב:
יש בה 10% סיבים תזונתיים, שיכולים לתרום להפחתת רמות הכולסטרול בדם והפחתת הסיכון לסרטן במעי הגס.
בשיבולת שועל יש כמות גדולה מאוד של ברזל. ב-3 כפות של שיבולת שועל יש יותר ברזל מאשר ב-100 גרם חזה עוף או דג.
ב-3 כפות של שיבולת שועל יש יותר מגנזיום מאשר בבננה. המגנזיום דרוש להרפיית השרירים, ומי שחסר לו מגנזיום יכול להרגיש את זה בהתכווצויות של שרירים בעיקר אחרי פעילות גופנית.
בשיבולת שועל יש גם כמות לא קטנה של אבץ, שדרוש למערכת החיסון ולפוריות הגבר, והיא מכילה גם אשלגן שחשוב לוויסות לחץ הדם ולפעילות הלב.
מתלבטים בין לחם לבין דייסה? שיבולת השועל ניצחה".