כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לסלט בטטה.
ד"ר רוזמן הסבירה על ערכה התזונתי של הבטטה ומדוע מומלץ לצרף גם אותה לסלט: "הבטטה עשירה מאוד בוויטמין A. יש בה 20% פחמימות, מתוכן 4% סוכר - אבל האינדקס הגליקמי שלה נמוך, כך שסוכרים אלו נספגים באיטיות אל הגוף. בבטטה יש גם הרבה ברזל, ואשלגן שחשוב לוויסות לחץ הדם. ב-100 גרם בטטה יש 86 קלוריות, בבטטה קטנה יש כ-120 קלוריות, בבטטה גדולה של חצי קילו כמעט 500 קלוריות".
אופן ההכנה:
שמים בקערה: 3-4 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות, כף סוכר חום, 5 שיני שום פרוסות, מלח ופלפל לפי הטעם, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, ורבע כוס שמן זית.
מערבבים היטב, משטחים על תבנית אפייה ואופים עד שהבטטות מתרככות (אבל לא יותר מדי).
אחרי שמתקרר מוסיפים: 2 כפות רוטב סויה, בצל סגול פרוס לטבעות דקות, ו-3 כפות בוטנים גרוסים.