במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מדוע רבים חושבים שהתמר הצהוב אינו בשל? ומהם יתרונותיו התזונתיים - לעומת סוגים אחרים של תמרים?
"קיימים הרבה סוגי תמרים. אחד מהם הוא התמר הצהוב - או בשמו האמיתי, תמר ברהי. הרבה טועים וחושבים שהוא תמר לא בשל, אבל מדובר בטעות: זה סוג של תמר שצבעו צהוב.
הוא עשיר באשלגן, ברזל ומגנזיום, הוא מכיל נוגדי חמצון בכמות גדולה ועל פי מחקרים שבוצעו בישראל - הוא גם יכול להפחית הסתיידות עורקים וסיכון למחלות לב.
יש בו פחות קלוריות מאשר בזנים אחרים של תמרים. הוא מכיל כ-84 קלוריות ב-100 גרם, פחות ממחצית מכמות הכלוריות בתמר מג'הול. בזמן דיאטה, מנת פרי יכולה להיות 6-7 תמרים צהובים.
אם מקפיאים את התמרים הצהובים ליום אחד ומפשירים, מרגישים את המתיקות בצורה חזקה יותר ויש להם כמעט טעם של דבש".