חזקים כרימון

האם ברימון יש ברזל? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה את היתרונות של הפרי המתוק • פינת המיתוס


מידי שבוע ד"ר מאיה רוזמן מביאה את פינת המיתוסים, והפעם, האם ברימון יש ברזל, ומהם יתרונותיו של הפרי האדום המתוק: "הרימון, שנמנה עם 7 המינים, מסמל שפע ופריון בתרבויות השונות, וגם יופי וחכמה. הפרי, נשמר לאורך זמן בלי קירור, משמש גם להכנת יין, חומץ, וסירופ גרנדין שנפוץ בקוקטיילים. הפרדת גרגרי הרימון מן הפרי נקראת 'פריטה'", המשיכה והסבירה, "בימי קדם כבר השתמשו בקליפת הרימון לעצירת דימום, ובמיץ רימון כתרופה לכאבי ראש, בחילות, וטיפול ב"הנאג אובר. ברימון יש כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון, אפילו יותר מאשר ביין אדום או תה ירוק, שבמחקרים רבים מאוד נמצאו כיעילים במניעת סרטן מסוגים שונים: העור, השד, הערמונית, יש בו פוליפנולים שמפחיתים טרשת עורקים ומסייעים בהפחתת לחץ דם, ובנוסף נמצא שהרימון מסייע למערכת החיסון להילחם בזיהומיים נגיפיים וחיידקיים".

"ברימון 83 קלוריות במאה גרם, מה שאומר שכוס חד פעמית מלאה בגרגרי רימון שווה למנת פרי. יש בו 13% סוכר, שזה קצת יותר מפירות אחרים, יש בו מעט ויטמין C, גם אשלגן, אבל כמות הברזל בו היא כמו בפירות אחרים".

"הסיבה שהפרי מכתים בגדים אינה הברזל, אלא פיגמט הצבע שנמצא בגרגרים ובקליפה, שבעבר השתמשו בו לצביעת בדים ועורות, ואפילו הכינו ממנו דיו".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
11/09/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
Paris