ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית עם כל הטיפים לשפר את ארוחות החג, וכיצד נהפוך אותן למזינות עבורנו: "צריך לזכור שמדובר בחג ארוך שכולל הרבה ארוחות גדולות, ובעיקרון אפשר לאכול ממש הכל, מכל מאכלי החג המסורתיים, בלי לעלות במשקל – אם אוכלים קצת פחות במשך היום ונמנעים מנישנושים וארוחות ביניים".
המשיכה ד"ר רוזמן והסבירה: "בארוחות עצמן כל מה שצריך לעשות זה להקפיד על מנות בגודל סביר, ולהימנע ממאכלים שמכילים כמות גדולה של שמן".
"מי שלוקח לצלחתו מנה קטנה של מזון, ואחרי זמן מועט לוקח מנה קטנה של מזון אחר, לפעמים אחרי כמה דקות אוכל נשנוש נוסף בעמידה. עלול להגיע לצריכת קלוריות גבוהה מבלי לשים לב לכך ומבלי שליטה על כמות הקלוריות הסופית שהוא אוכל. בסוף הערב אם נשאל אותו אדם מה אכל, סביר להניח שלא יזכור כמחצית מהקלוריות שהכניס לפיו".
"עדיף לאכול ארוחה מסודרת אחת, למלא מראש את הצלחת בכל מה שמתכוונים לאכול, להביט בצלחת ולהחליט שזו מנה מספיקה – וגם להסתפק בה כארוחת ערב מסודרת ובריאה".
טיפים מעשיים לארוחה:
בבוקר: כריך מלחם קל עם גבינה וירקות, שתיה חמה
צהריים: חזה עוף או ביצה, וסלט ירקות גדול
אחר הצהריים עוד כריך מלחם קל עם גבינה או פרי
ואז בארוחת החג אפשר:
גפילטפיש/דג (מנה קטנה), כף כבד קצוץ, מרק עם 2 קרפלאך/קניידלך, רבע עוף או בקר דל שומן, תפו"א או 3 כפות אורז, וסלטי ירקות.
וגם כוס יין 100, ליפתן 150 קלוריות או פרוסת עוגת דבש עד 200 קלוריות.
כמובן שכל הברכות אפשריות גם בחישוב זה: כפית דבש, חצי תפוח, חצי כוס גרגרי רימון, דלעת וגם תמר.