כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם ייתכן שהסיבה לכך שרבים נמשכים לאכול ג'אנק פוד, אינה קשורה בטעם המזון המהיר - אלא דווקא בריח שלו?
"במחקר שבוצע בהולנד בדקו מה גורם לאנשים להימשך למזון מסוים.
המשתתפים במחקר התבקשו להסתובב בחדר, לחפש 8 דגימות מזון שונות, לטעום את המזון, להריח אותו ולדרג כמה אוהבים אותו. בין המאכלים היו תפוח, מלפפון, פריכית, עוגיות בראוניז, בשר מטוגן. אחר כך המשתתפים קיבלו מפה של החדר, בה היו צריכים לסמן איפה היה כל מזון.
לפי התוצאות, המשתתפים זכרו טוב יותר את המיקום של המאכלים עתירי הקלוריות, ויותר מזה - זכרו הכי טוב את המאכלים עם הריח הכי חזק, וזאת בלי קשר לעד כמה הם אוהבים את אותו מזון.
החוקרים הסבירו שמדובר באינסטינקט אבולוציוני שנמצא במוח מאז האדם הקדמון, ועוזר לאדם לאתר מזון להישרדות.
ומה העצה שלי? גם אם אוכלים מאכלים דיאטטיים שנחשבים לפעמים לתפלים - תוסיפו הרבה תבלינים ועשבי תיבול למזון להגברת הריח, ובנוסף - בגלל שחומרי הטעם והריח הטבעיים במאכלים שלנו הם ברובם מסיסי שומן, הוסיפו כפית שמן איכותי למנה, שתאפשר התמוססות חומרים אלו והרגשתם בצורה חזקה יותר".