רק בגלל הריח

האם הסיבה לכך שרבים אוהבים לאכול ג'אנק פוד לא קשורה בטעם המזון - אלא בריח החזק שעולה ממנו? • ד"ר מאיה רוזמן הציגה את ממצאיו של מחקר חדש


כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם ייתכן שהסיבה לכך שרבים נמשכים לאכול ג'אנק פוד, אינה קשורה בטעם המזון המהיר - אלא דווקא בריח שלו?

"במחקר שבוצע בהולנד בדקו מה גורם לאנשים להימשך למזון מסוים.

המשתתפים במחקר התבקשו להסתובב בחדר, לחפש 8 דגימות מזון שונות, לטעום את המזון, להריח אותו ולדרג כמה אוהבים אותו. בין המאכלים היו תפוח, מלפפון, פריכית, עוגיות בראוניז, בשר מטוגן. אחר כך המשתתפים קיבלו מפה של החדר, בה היו צריכים לסמן איפה היה כל מזון.

לפי התוצאות, המשתתפים זכרו טוב יותר את המיקום של המאכלים עתירי הקלוריות, ויותר מזה - זכרו הכי טוב את המאכלים עם הריח הכי חזק, וזאת בלי קשר לעד כמה הם אוהבים את אותו מזון.

החוקרים הסבירו שמדובר באינסטינקט אבולוציוני שנמצא במוח מאז האדם הקדמון, ועוזר לאדם לאתר מזון להישרדות.

ומה העצה שלי? גם אם אוכלים מאכלים דיאטטיים שנחשבים לפעמים לתפלים - תוסיפו הרבה תבלינים ועשבי תיבול למזון להגברת הריח, ובנוסף - בגלל שחומרי הטעם והריח הטבעיים במאכלים שלנו הם ברובם מסיסי שומן, הוסיפו כפית שמן איכותי למנה, שתאפשר התמוססות חומרים אלו והרגשתם בצורה חזקה יותר".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/10/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris