כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם תפריט נטול גלוטן עלול לפגוע בבריאות?
"גלוטן הוא אחד מהחלבונים של החיטה. הוא אחראי להדבקת מרכיבי הבצק, כך שהבצק נהיה גמיש ואחיד, ואז כשהשמרים תוססים ונוצר אוויר – האוויר לא יכול לברוח ותורם להתפחת המאפה. לכן, מאפים בלי גלוטן יהיו יותר דחוסים וכבדים.
האם הגלוטן משמין? ממש לא. האם ויתור על גלוטן תורם לירידה במשקל? לא בהכרח, כי אפשר למצוא היום ופלים ובורקסים ללא גלוטן, ואפילו להכין עוגות מוס ללא גלוטן.
אבל האם ויתור על גלוטן יכול לפגוע בבריאות? ממש לא. הגלוטן הוא חלבון לא איכותי, הגוף לא זקוק לו בכלל. להיפך, ויתור על גלוטן יכול לתרום לבחירת מאכלים בריאים יותר, אם רוצים, ולשיפור התזונה".