כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם מקורותיו של צמח הצבר הם אכן ישראלים כפי שרבים חושבים? ומהו הערך התזונתי של פרי הסברס?
"הסברס, הקקטוס, או הצבר - שאנחנו קוראים לעצמנו על שמו ומייחסים לעצמנו תכונות שלו (קוצני מבחוץ, רך בפנים ועמיד מאוד לתנאים חיצוניים), הוא הצמח שנחשב הכי ישראלי - אבל הוא אינו מישראל במקור! הצמח צבר לא היה בארץ ישראל לפני 2000 שנה, וגם לא לפני 1000 שנה. הוא הובא ממקסיקו בערך בשנת 1600.
ואם כבר הזכרנו אותו, אז מהו הערך התזונתי שלו? בפרי אחד גדול של סברס יש בערך 80 קלוריות, כמעט שאין בו ויטמין A למרות צבעו הכתום, אבל יש בו כמות גדולה של מגנזיום. בפרי אחד יותר ממחצית מהמגנזיום שצריך ליום, ופי 3 מגנזיום מאשר בבננה, למשל".