רוצים לגוון במנות החלבון של תפריט התזונה שלכם? ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה לגלילת חצילים במילוי גבינות. 3 פרוסות של הגלילה יכולות להחליף מנת חלבון בארוחת הערב בכל תפריט:
אופן ההכנה (לשתי מנות):
מקלפים 2 חצילים, פורסים לאורך (6 פרוסות) ומסדרים על נייר אפייה.
חותכים לרצועות פלפל אדום גדול, וחותכים זוקיני לטבעות אלכסוניות.
מרססים בספריי שמן, מפזרים מלח גס ואופים כחצי שעה.
אחרי האפייה מצננים.
במקביל, מערבבים:
מאה גרם בולגרית למריחה 5%
מאה גרם גבינת לאבנה 9%
מאה גרם סימפוניה שום שמיר 5%
מורחים כמות יפה של גבינה על החציל, מסדרים גם קצת ירקות קלויים ומגלגלים.