כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם מוצרים שמתוייגים כ'מופחתי סוכר' באמת עדיפים? ומדוע המיתוס גרם לד"ר רוזמן להתוודות לגבי מנהגה להוסיף קטשופ להמבורגר הטבעוני?
"לצערי אני אוהבת קטשופ. כן, כן. אני לא מתגאה בזה. בשנתיים האחרונות יצא לחברות מסוימות מוצר קטשופ מופחת סוכר ומלח, ועל האריזה כתוב בגדול '50 אחוז פחות סוכר'. הבן הצעיר שלי תפס אותי שמה קטשופ על ההמבורגר הטבעוני, והעיר לי - '50 אחוז פחות ממה?'.
עניתי לו שמדובר ב-50 אחוז סוכר פחות מאשר במוצר המקורי, והוא ענה בצדק: 'למי איכפת כמה סוכר במוצר המקורי?'. מה שמשנה זה כמה סוכר יש במוצר עצמו עכשיו.
יש דגני בוקר שכתוב עליהם 30% פחות סוכר, וכן - קודם היה במוצר 40% סוכר, ועכשיו יש שם 28% אחוז סוכר, וזה עדיין המון סוכר וממש לא בריא. ובנוגע לקטשופ? בכוס קטשופ שמתויגת כ'מופחתת סוכר' יש 4 כפיות סוכר - לעומת 10 כפיות בקטשופ רגיל. אז אמנם כוס קטשופ נצרכת לרוב במשך שבוע, אבל צריך להתייחס למוצר עצמו בלי השוואה למוצרים הקודמים של אותה חברה".