האם בסופי שבוע מותר לנו לקחת חופש מהדיאטה ושיכולה להרוס לנו את כל ההישגים של השבוע? "החשיבה שיש חופש מהדיאטה היא חשיבה שצריך לתקן או להסתכל עליה אחרת", הסבירה ד"ר רוזמן, "למשל, אם למישהו יש סוכרת, והוא נוסע לחופשה בחו"ל. האם הוא משאיר את הסוכרת בארץ? לא, הוא לוקח אותה איתו. אז נכון שבחופשה או בסוף השבוע רוצים להתנתק מן השגרה ומכל מטלות היום יום, אבל הנטייה להשמנה נשארת איתנו גם בסוף השבוע".
"אז באמת אפשר לאכול יותר בשישי שבת מאשר בכל ימות השבוע, אבל גם אז זה צריך להיות בזהירות – אפשר לא לרדת במשקל בימים אלו וזה ממש בסדר גמור, אבל לא כדאי לקלקל את מאמצי הדיאטה של כל השבוע, כי אז בעצם לא מתקדמים בתהליך. וזה בעצם מקשר אותי למחשבה השנייה, והיא על משמעות המשקל. לקחת אנשים ולשקול אותם, ולפי זה להגיד להם אם הם בריאים או אם הצליחו בדיאטה, זה הרי הכי לא טבעי שיש".
"אז נכון, שזו הדרך הכי מהירה למדוד הצלחה בדיאטה, כי שינויים בהיקפים או במידות הבגדים הם יותר איטיים, אבל חלק מהאנשים נותנים יותר מדי משמעות למשקל. המשקל הזה הוא רק מספר. יש לי מטופלת שירדה ממשקל 100 ק"ג למשקל 54. ואז יום אחד נשקלה וראתה שהיא 55... ואוי ואבוי הלך היום! המצב רוח ירד, החשק לדבר עם אנשים או ללכת לעבודה... ומה סה"כ קרה? שום דבר וכלום. יתכן שזו סתם שקילה שגויה עקב עצירות או צבירת נוזלים וגם היתה עליה אמיתית של קילו זה לא אמור להשפיע עד כדי כך על המצברוח".
"למה צריך להגדיר יעדים לפי המספרים האלו? יותר חשוב זה להתסכל בראי ולהיות מרוצים. מטופלת אחרת שלי ששוקלת מעל 100 ק"ג אמרה שמשקל היעד שלה הוא 80 ולא כפי שמומלץ בריאותית בטבלאות. אמרתי לה שאני ממש לא מתייחסת לטבלאות האלו ולכל אחד מתאים משהו אחר".