ד"ר מאיה רוזמן

מה קורה לפיצוחים הקלויים?

ד"ר מאיה רוזמן הפריכה עוד מיתוס וסיפרה על הערכים התזונתיים שנשמרים בפיצוחים, גם אם הם קלויים: "למינרלים לא קורה כלום בחימום"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם לפיצוחים קלויים יש ערך תזונתי נמוך יותר?

"בניגוד למיתוס, כמות המלח בשקדים הקלויים אינה כל כך גבוהה. במאה גרם של שקדים או אגוזים ופיצוחים קלויים יש כ- 700 מ"ג נתרן, והרי אף אחד לא אוכל מאה גרם. מנה ממוצעת של 20 גרם פיצוחים קלויים מכילה בסביבות 130 מ"ג נתרן. כמות מלח כזו גם יש בפרוסת לחם אחת, לצורך השוואה.

אמנם בפיצוחים שאינם קלויים אין נתרן בכלל, אבל אם לא אוהבים אותם אפשר בהחלט להנות מן היתרונות הבריאותיים של השקדים, האגוזים והפיצוחים גם אם הם קלויים.

ויטמין B שנמצא בכמות עצומה בפיצוחים, עמיד לחום ונשאר באותה כמות גם לאחר הקלייה. השקדים, האגוזים, הבוטנים והגרעינים מכילים כמות עצומה של סידן שחשוב לעצמות, ברזל שחשוב למניעת אנמיה, אבץ שדרוש לפוריות ולמערכת החיסון, וגם מגנזיום שחשוב לפעילות השרירים ואשלגן שדרוש לשריר הלב. למינרלים לא קורה כלום בחימום".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
29/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris