ד"ר מאיה רוזמן

פלפל אדום משדרג את היום

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מדוע כדאי לשלב פלפל אדום בארוחות עם בשר וקטניות: "כמות הברזל שתיספג מהארוחה תהיה גבוהה יותר"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: למה כדאי לשלב פלפל אדום דווקא בארוחה עם בשר או קטניות?

"ויטמין C הוא נוגד חמצון חשוב שנמצא בעיקר בירקות ובפירות טריים. ויטמין C חשוב למערכת החיסון, והוא גם משפר את ספיגת המינרלים במזון, שאחד מהם הוא ברזל.

בארוחה שכוללת בשר, או קטניות כמו שעועית אדומה, גרגרי חומוס או עדשים - כמות הברזל שתיספג מהם תהיה גבוהה יותר, אם הארוחה תכלול גם ויטמין C.

הירק העשיר ביותר בויטמין C הוא פלפל אדום. אנו זקוקים ל-75 מ"ג ויטמין C ליום שלם, ובפלפל אדום אחד גדול כמעט 300 מ"ג ויטמין C.

כדאי לדעת שחיתוך הירקות גורם לירידה ברמת ויטמין C, וכך גם בישול, חימום, סחיטה או טחינה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
12/02/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


טוב לדעת
טוב לדעת  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris