במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: למה כדאי לשלב פלפל אדום דווקא בארוחה עם בשר או קטניות?
"ויטמין C הוא נוגד חמצון חשוב שנמצא בעיקר בירקות ובפירות טריים. ויטמין C חשוב למערכת החיסון, והוא גם משפר את ספיגת המינרלים במזון, שאחד מהם הוא ברזל.
בארוחה שכוללת בשר, או קטניות כמו שעועית אדומה, גרגרי חומוס או עדשים - כמות הברזל שתיספג מהם תהיה גבוהה יותר, אם הארוחה תכלול גם ויטמין C.
הירק העשיר ביותר בויטמין C הוא פלפל אדום. אנו זקוקים ל-75 מ"ג ויטמין C ליום שלם, ובפלפל אדום אחד גדול כמעט 300 מ"ג ויטמין C.
כדאי לדעת שחיתוך הירקות גורם לירידה ברמת ויטמין C, וכך גם בישול, חימום, סחיטה או טחינה".