ד"ר מאיה רוזמן

לחם כוסמין - לא מה שחשבתם

רבים חושבים שכל דבר שעשוי מכוסמין הוא מיד בריא, אך ד"ר מאיה רוזמן הזכירה: "עדיין מדובר בחיטה, פחמימה דיי מיותרת לגוף שלנו"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: האם חיטת הכוסמין היא בריאה בכל מקרה, או שמא ייתכן שגם הכוסמין עלול להזיק לבריאות?

"כוסמין הוא זן של חיטה, שנקראת גם 'אם כל החיטות' מאחר שזן זה כנראה עתיק יותר, ועבר פחות הנדסה גנטית. משום מה, המילה כוסמין נחשבת למילת קסם או מילה נרדפת למזון בריאות, אך לא כך.

אמנם יש בכוסמין פחות גלוטן, אבל צריך לזכור שעדיין מדובר בחיטה, פחמימה שדיי מיותרת לגוף שלנו, גם אם מדובר בכוסמין.

לא כל מה שעשוי מכוסמין הוא אוטומטית גם בריא, שלא לדבר על כך שיש גם קמח כוסמין לבן שאין לו אפילו יתרון תזונתי אחד, וגם הכוסמין המלא לא שונה בהרבה מקמח חיטה מלא רגיל".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/03/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris