במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: האם חיטת הכוסמין היא בריאה בכל מקרה, או שמא ייתכן שגם הכוסמין עלול להזיק לבריאות?
"כוסמין הוא זן של חיטה, שנקראת גם 'אם כל החיטות' מאחר שזן זה כנראה עתיק יותר, ועבר פחות הנדסה גנטית. משום מה, המילה כוסמין נחשבת למילת קסם או מילה נרדפת למזון בריאות, אך לא כך.
אמנם יש בכוסמין פחות גלוטן, אבל צריך לזכור שעדיין מדובר בחיטה, פחמימה שדיי מיותרת לגוף שלנו, גם אם מדובר בכוסמין.
לא כל מה שעשוי מכוסמין הוא אוטומטית גם בריא, שלא לדבר על כך שיש גם קמח כוסמין לבן שאין לו אפילו יתרון תזונתי אחד, וגם הכוסמין המלא לא שונה בהרבה מקמח חיטה מלא רגיל".