במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מהו ערכו התזונתי של הסלק וכיצד הוא מועיל לבריאותנו?
"הסלק מכיל כ-43 קלוריות במאה גרם (יחידה אחת בינונית). בסלק אין הרבה ויטמין A או C, אבל יש בו כמות יפה של ברזל - ביחידה אחת של סלק יש ברזל כמעט כמו בחזה עוף.
צבעו של הסלק אינו נובע מהברזל, אלא מפיגמנט אדום בשם בטלאין. זהו צבע חזק מאוד שמשמש גם בתעשיית המזון להכנת צבע מאכל טבעי. צבע זה הוא נוגד חימצון שיעיל מאוד נגד מחלות רבות, דלקות וסרטן.
ידוע שהסלק עוזר במקרים של עצירות, עקב כמות וסוג הסיבים התזונתיים שיש בו. בסלק יש כ-6.5% סוכר, שזה רק קצת יותר ממה שיש בגזר למשל.
אכילת סלק עלולה לצבוע את השתן בצבע אדום, מה שאינו מזיק לבריאות, וכמובן שיש לשים לב לכך לפני שנבהלים או חושבים שמדובר בתקלה בריאותית".
בהמשך, הציגה ד"ר מאיה רוזמן מתכון מפתיע ומרענן לגלידת סלק.