במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: האם סלט יווני עם גבינה בולגרית הוא האופציה הדיאטטית ביותר שתוכלו למצוא במסעדה?
"מאזינה סיפרה לי שהיא משתדלת להזמין במסעדה סלט, אבל לא בכל המקומות יש גבינת פטה 5% שומן, אלא רק פטה 16%, כך שלא נשארת אף מנה דיאטטית בשבילה בתפריט. אז מה עושים?
התשובה היא, שעל אף שבגבינת פטה 5% יש 150 קלוריות במאה גרם, בגבינת פטה 16% יש לא הרבה יותר מ-200 קלוריות. במנת סלט לא שמים יותר ממאה גרם גבינה, לפעמים אפילו פחות, מה שאומר שההבדל בין סלט עם גבינה 5% לבין 16% הוא פחות מ-50 קלוריות. לדעתי, מדובר בהבדל זניח.
מה שתורם את רוב הקלוריות לסלט הוא הרוטב, בעיקר אם יש בו שמן, ואז זה מקפיץ את הערך הקלורי של המנה בעוד 300 קלוריות לפחות. גם תוספות כמו קרוטונים, אגוזים, חמוציות, עדשים שחורות, או בטטה מטוגנת מוסיפים כמות גדולה של קלוריות לסלט.
דווקא סלט יווני, כולל פטה 16%, הוא האופציה הדיאטטית ביותר - רק צריך לבקש את השמן או הרוטב בצד ולהוסיף בצורה מדודה".