כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם סלט במסעדה הוא האפשרות המתאימה למקפידים על דיאטה?
סלט הוא בהחלט האפשרות הבריאה ביותר, יש בו יותר ויטמינים וסיבים תזונתיים מכמעט כל שאר האפשרויות, אבל לא בהכרח פחות קלוריות. עם זאת, סלט שמכיל מרכיבים בריאים אבל לא דלי קלוריות כמו גרגרי חומוס, קינואה, קוביות תפוחי אדמה, עדשים, חמוציות וגרעינים עלול להכיל יותר מ-750 קלוריות, לא כולל הלחם בצד.
הבחירה בסלט היא באמת הבריאה ביותר, אבל אם מישהו מרגיש שהוא מתפשר אז כבר עדיף באותה כמות של 750 קלוריות במנה לאכול רביולי בשמנת פטריות, אמנם פחות בריא אבל לפחות לא חושבים שאוכלים משהו דיאטטי.
רטבים על בסיס שמן זית או טחינה תמיד בריאים יותר מרטבים על בסיס מיונז, למרות שבכולם אותה כמות קלוריות – 50 בכף. לפעמים במסעדות שמים בסלט רוטב בכמות שעלולה להכפיל את כמות הקלוריות במנה, מה שצריך לעשות זה לבקש את הרוטב בצד ולהוסיף כף או שתיים בצורה מדודה. מלבד הטעם מספק הרוטב גם שומן שחשוב לספיגת הוויטמינים מהסלט, אבל אם הסלט מכיל אגוזים או גרעינים – מבחינה תזונתית זה יכול להחליף את הרוטב.