ד"ר מאיה רוזמן הציגה טיפ תזונה קצר שיוכל לעזור לכם גם בתפריט הדיאטה היומי, והפעם: למה שיבולת שועל בריאה יותר מלחם?
בעצם לשיבולת השועל הערך הבריאותי הכי גבוה מכל הדגנים. בהשוואה למשל לחיטה, שעורה או אורז.
יש בה הכי הרבה חלבון, סידן, ברזל, ויטמינים ונוגדי חמצון. היא נספגת באיטיות אז היא גם משביעה לזמן ארוך וגם מתאימה כארוחה לפני פעילות גופנית. ולא רק זה - הסיבים של שיבולת השועל יכולים לעזור להפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם. הסיבים המסיסים בשיבולת שועל מגדילים את נפח המזון ומזרזים את קצב התרוקנות המעיים, מאטים את ספיגת הפחמימות, ובכך מונעים עליות חדות ברמות הסוכר בדם. כל זה תורם גם לתחושת שובע ארוכה יותר.
צריכה של מנה יומית של שיבולת שועל (שוות ערך לכוס שיבולת שועל מבושלת) 2-4 פעמים בשבוע מפחיתה ב-16 אחוזים את הסיכוי לסבול מסוכרת מסוג 2. כאשר מעלים את תדירות הצריכה ל-5-6 פעמים בשבוע, מפחיתים את הסיכוי ב-39 אחוזים.
ולא רק זה - שיבולת שועל משפרת את איכות השינה: נצפתה שינה טובה יותר באנשים שצרכו שיבולת שועל לפני השינה. שיבולת שועל מכילה טריפטופן שמהווה חומר מוצא ליצירת מלטונין. קיימת השערה כי מחסור במלטונין יכול לגרום לשיבוש בשינה, כך שעלייה ברמות הטריפטופן מאפשרת הארכה של תקופת השינה העמוקה (שלב החלומות).