שמעתי על אנשים שאומרים שלא כדאי לקלף את המלפפון או התפוח, כי אז מפסידים את הערך התזונתי. ובכן, מדובר במיתוס. הוויטמינים נמצאים בפרי כולו, גם בתוכו וגם בקליפה. גם הסיבים התזונתיים נמצאים בתוך הפרי או הירק, וגם בקליפתו. אם מקלפים את הפרי או הירק, לא מפסידים ויטמינים, וגם כמות הסיבים התזונתיים שמפסידים אינה גבוהה כל כך.
אז אין בעיה לאכול מלפפון מקולף תפוח מקולף, מלון ומנגו מקולפים, או כל פרי או ירק אחרים. ההיפך, יש טענה שאם מקלפים מסירים את רוב הריסוס. ולסיום – עובדה שאין המלצה לאכול רק את הקליפות.