ד"ר מאיה רוזמן

שביל קליפות הירוקים

האם באמת חשוב לאכול פירות וירקות עם קליפתם? ד"ר רוזמן הפריכה מיתוס נוסף: "ויטמינים וסיבים תזונתיים נמצאים בפרי כולו, גם בתוכו וגם בקליפה"


שמעתי על אנשים שאומרים שלא כדאי לקלף את המלפפון או התפוח, כי אז מפסידים את הערך התזונתי. ובכן, מדובר במיתוס. הוויטמינים נמצאים בפרי כולו, גם בתוכו וגם בקליפה. גם הסיבים התזונתיים נמצאים בתוך הפרי או הירק, וגם בקליפתו. אם מקלפים את הפרי או הירק, לא מפסידים ויטמינים, וגם כמות הסיבים התזונתיים שמפסידים אינה גבוהה כל כך.

אז אין בעיה לאכול מלפפון מקולף תפוח מקולף, מלון ומנגו מקולפים, או כל פרי או ירק אחרים. ההיפך, יש טענה שאם מקלפים מסירים את רוב הריסוס. ולסיום – עובדה שאין המלצה לאכול רק את הקליפות.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


האם חשוב לאכול פירות וירקות על קליפתם?
האם חשוב לאכול פירות וירקות על קליפתם?  |  צילום: Ingram Images
Paris