ד"ר מאיה רוזמן

קסם הכוסמין? לא ממש

האם בריא יותר לאכול מוצרי כוסמין? • ד"ר רוזמן הפריכה עוד מיתוס: "חייבים לזכור שזו עדיין חיטה, גם אם יש בה פחות גלוטן, ועדיף להפחית בצריכתו"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם קמח כוסמין בריא יותר?

המילה כוסמין מזכירה קצת את המילה קסמים, קסם, קוסמת, אבל לצערי זו לא מילת קסם בכלל.

הכוסמין הוא סוג של חיטה, שנחשבת לקצת ותיקה יותר מהחיטה המודרנית, ולכן עברה פחות תהליכים של הנדסה גנטית ויש בה פחות גלוטן. אבל האם מה שעשוי מכוסמין בריא יותר? ממש לא.

חייבים לזכור שזו עדיין חיטה, גם אם יש בה פחות גלוטן. הפחתת צריכת חיטה מכל סוג מומלצת בריאותית לכולנו. צריך לשים לב שיש גם קמח כוסמין לבן – שאין לו שום יתרון בהשוואה לקמח לבן רגיל. יש לחמים, עוגות, עוגיות, ביסקוויטים ועוד מאפים מקמח כוסמין לבן, והם ממש לא בריאים לנו ולא רצויים לגוף שלנו גם אם ולמרות שיש בהם כוסמין.

ככלל, עדיף להפחית צריכת פחמימות ובמיוחד כל מה שעשוי מקמח חיטה, גם כשמדובר בכוסמין.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
25/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גם כוסמין הוא סוג של חיטה
גם כוסמין הוא סוג של חיטה  |  צילום: עבד רחים חטיב/פלאש90
Paris