כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם קמח כוסמין בריא יותר?
המילה כוסמין מזכירה קצת את המילה קסמים, קסם, קוסמת, אבל לצערי זו לא מילת קסם בכלל.
הכוסמין הוא סוג של חיטה, שנחשבת לקצת ותיקה יותר מהחיטה המודרנית, ולכן עברה פחות תהליכים של הנדסה גנטית ויש בה פחות גלוטן. אבל האם מה שעשוי מכוסמין בריא יותר? ממש לא.
חייבים לזכור שזו עדיין חיטה, גם אם יש בה פחות גלוטן. הפחתת צריכת חיטה מכל סוג מומלצת בריאותית לכולנו. צריך לשים לב שיש גם קמח כוסמין לבן – שאין לו שום יתרון בהשוואה לקמח לבן רגיל. יש לחמים, עוגות, עוגיות, ביסקוויטים ועוד מאפים מקמח כוסמין לבן, והם ממש לא בריאים לנו ולא רצויים לגוף שלנו גם אם ולמרות שיש בהם כוסמין.
ככלל, עדיף להפחית צריכת פחמימות ובמיוחד כל מה שעשוי מקמח חיטה, גם כשמדובר בכוסמין.