אין כניסה ל-E

מאילו חומרים משמרים כדאי מאוד להיזהר כשאנו בוחרים מוצרים בסופר הקרוב לביתנו? • רמז, מומלץ להתרחק ממשפחת ה-E • פינת המחקר


כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש ומרתק, שעשוי בהחלט לסייע לנו לשמור על תזונה נכונה יותר. הפעם, סיפרה מאיה על החומר המשמר הגורם להשמנה ולסוכרת, ונמצא בחלק גדול מהמזונות שאנו צורכים.

בדבריה, הסבירה: "החומרים המשמרים תורמים להארכת חיי המדף של מוצרי המזון, ובכך לרווח כספי גדול יותר של היצרנים, כי המזון מחזיק מעמד יותר זמן. כימיקלים אלו ברוב המקרים גם מזיקים לבריאות שלנו ולא אמורים להיכנס לגופנו, ולחלקם תופעות לוואי ידועות כמו כאבי ראש, בחילות, פריחות, ואף מחלות מסוכנות בעת צריכה ממושכת". 

בהמשך, הביאה ד"ר מאיה רוזמן את תוצאות המחקר שנערך בבית החולים שיבא תל השומר בשיתוף אוניברסיטת הרווארד: "החומר המשמר קלציום-פרופיונאט, שנקרא גם E-282 או E-280 ונמצא כמעט בכל הגבינות והלחמים ובמוצרים נוספים, גורם לעמידות לאינסולין, מה שמוביל לעלייה במשקל ולסוכרת. בנוסף, נמצא שלאנשים בעלי עודף משקל יש רמה גבוהה יותר של חומר זה בדם, וכן שירידה ברמת החומר בדם תרמה לשיפור במצב העמידות לאינסולין". 

מסקנה - הרחיקו מכם את החומרים המשמרים מסוג E, ותנחלו הצלחה מסחררת בשמירה על גופכם לאורך זמן. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris