ד"ר מאיה רוזמן

מכופפי הבננות

האם אכילת בננות באמת מובילה לעצירות ולבעיות נקודתיות בעיכול? • מסתבר שממש לא • ד"ר מאיה רוזמן הפריכה את אחד המיתוסים הנפוצים בישראל


רבים מאיתנו ודאי שמענו שאכילת בננות עשויה להוביל לעצירות ולבעיות עיכול קלות מעט לאחר האכילה. ובכן, היום בפינת המיתוס, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן את השמועה העיקשת והעמידה את הדברים על דיוקם: "הבננה מכילה סיבים תזונתיים שמסדירים את פעילות המעיים, אך אין זה אומר שהיא גורמת לעצירות". 

בהמשך דבריה, סיפרה על היתרונות הבריאותיים של הבננות שאנו כה אוהבים: "בבננה יש סיבים שטובים למעיים בכול גיל ובכל מצב. הצמח והפרי לא עוברים ריסוס בניגוד לרוב הירקות והפירות האחרים. בנוסף לזה, יש בה הרבה יותר מינרלים מפירות אחרים – ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, והרבה אשלגן שדרוש ללחץ הדם אפילו במידה שווה כמו מה שיש בתפוח אדמה".

ומה עושים עם בננות בשלות מדי? ד"ר רוזמן הציע לחתוך את הבננות לפרוסות ולהקפיא, "זה יכול לשמש לשייקים עם פירות אחרים; או עם שיבולת שועל דבש וחלב שקדים. אפשר גם לעשות עוגת בננות שתהיה בריאה עם הרבה סיבים תזונתיים. שכן, המינרלים בבננה לא מתפרקים בחימום. רעיון נוסף ששמעתי, הוא לעשות כריך חמאת בוטנים עם בננות במקום הריבה. יותר טבעי ויותר סיבים תזונתיים".

        

עריכה: עופרי גליכמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בננות
בננות  |  צילום: יצחק הררי/פלאש90
Paris