כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם ברימון יש ברזל?
הרימון, שנמנה עם שבעת המינים, מסמל שפע ופריון בתרבויות השונות, וגם יופי וחכמה.
ברימון 83 קלוריות במאה גרם, מה שאומר שכוס חד פעמית מלאה בגרגרי רימון שווה למנת פרי. יש בו 13% סוכר, שזה קצת יותר מרוב הפירות אחרים,
במנה של כוס גרגרי רימון, יש כמעט 5 כפיות סוכר פירות... זה לא מעט, אבל יש בו גם הרבה סיבים תזונתיים שמעכבים את ספיגת הסוכר אל הדם.
ברימון יש כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון, אפילו יותר מאשר ביין אדום או תה ירוק, שבמחקרים רבים מאוד נמצאו כיעילים במניעת סרטן מסוגים שונים: העור, השד, הערמונית, יש בו פוליפנולים שמפחיתים טרשת עורקים ומסייעים בהפחתת לחץ דם, ובנוסף נמצא שהרימון מסייע למערכת החיסון להילחם בזיהומיים נגיפיים וחיידקיים.
הסיבה שהפרי מכתים בגדים אינה הברזל, אלא פיגמט הצבע שנמצא בגרגרים ובקליפה, שבעבר השתמשו בו לצביעת בדים ועורות, ואפילו הכינו ממנו דיו.
הרבה חושבים שברימון יש ברזל – ובכן, ברימון אין כמעט ברזל.
יש בו כמו בכל הפירות האחרים, כמו בתפוח או בננה למשל. בכוס שלמה של גרגרי רימון יש כחצי מ"ג ברזל, רק להשוואה – בכוס שעועית לבנה מבושלת 3 מ"ג.