ד"ר מאיה רוזמן

איך נערכים לצום של יום כיפור?

32797

ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על המאכלים המשביעים ביותר שמומלצים לארוחה המפסקת: "לא כדאי להוסיף הרבה מלח בארוחה המפסקת - כדי שלא יתעורר צמא במהירות"


ד"ר מאיה רוזמן ענתה על שאלות ששלחו המאזינים בנושא שמן קוקוס, טחינה ואבוקדו, ובהמשך התייחסה לצום יום הכיפורים שמתקרב ובא והסבירה כיצד ניתן להיערך לצום בצורה הנכונה ביותר:

"בצום של יום הכיפורים אנחנו לא בהכרח חוסכים בקלוריות, כי אנחנו בסך הכל מפסיקים לאכול מוקדם יותר - ולעיתים בגלל הארוחה המפסקת ייתכן שאפילו נאכל יותר קלוריות מהרגיל", טענה ד"ר מאיה רוזמן. "ביום בו מתחיל הצום, הארוחה המפסקת אמורה להיות הארוחה העיקרית, ולכן בארוחת הצהריים מומלץ לאכול משהו קטן כמו ביצה או סלט. את הארוחה הגדולה והחמה נשאיר לארוחה המפסקת, בשעות אחר הצהריים ולפני תחילת הצום".

"מבחינת שובע, המנות המשביעות ביותר הן פסטה ובטטה, שמשביעה לזמן כפול בהשוואה לתפוח אדמה. כדאי גם לשלב קטניות בארוחה, כמו שעועית לבנה, קטניות או גרגירי חומוס, שמעכבות את תהליך העיכול ותורמות לתחושת שובע לזמן ארוך יותר. חשוב גם לשלב ירקות טריים בארוחה, ואני ממליצה על אכילת שעועית ירוקה שמתעכלת הכי לאט מבין כל הירקות", הסבירה ד"ר רוזמן.

"לא כדאי להוסיף הרבה מלח בארוחה המפסקת - כדי שלא יתעורר צמא במהירות", הדגישה ד"ר רוזמן וייעצה, "במהלך היום שלפני הצום כדאי לשתות הרבה מים, אבל לאט לאט. במקום לשתות כמות גדולה של מים לפני כניסת הצום, כדאי לשתות כל חצי שעה כוס מים. לא כדאי לשתות משקאות מתוקים, ובנוסף גם יש מי שטוען כי שתיית קפה לפני הצום עלולה לגרום לאובדן נוזלים. לדעתי, מי שרגיל לשתות קפה אז הכבד שלו כבר מפרק את הקפאין מהר, ולכן לא אמורה להיות עם זה בעיה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/09/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


איך נערכים לצום של יום כיפור?
איך נערכים לצום של יום כיפור?  |  צילום ארכיון: מרים אלסטר/פלאש90
Paris