במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: כיצד ניתן להתמודד עם הצורך בנשנוש מתוק אחרי הארוחה?
"כשאנחנו אוכלים ארוחה גדולה וכבדה, הגוף משקיע הרבה אנרגיה בעיכול, מה שגורם להפחתה יחסית בכמות האנרגיה למוח ולתחושת עייפות ונמנום. תחושת העייפות גורמת לצורך מוגבר במתוק, שמאפשר אנרגיה מהירה וזמינה למוח.
אז מה אפשר לעשות כדי להימנע מהצורך במתוק אחרי הארוחה?
1. להקטין את ארוחת הצהריים או לשנות אותה לארוחה קלה יותר. כבר אחרי ארוחה אחת, אפשר לראות אם יש הפחתה בעייפות ובצורך במתוק.
2. לנסות לאכול ארוחה קרה בצהריים (ביצה, גבינה או טונה, לחם וסלט) במקום בשר. ארוחה כזו קלה יותר לעיכול.
3. לשתות קפה כשעה לאחר הארוחה, כי הקפה יכול לעורר. למרות שהוא מפחית קצת את ספיגת הברזל בארוחה, שווה לנסות.
4. לנסות ארטיק דיאטטי בתור נשנוש מתוק של אחרי הארוחה. קר, מצנן, וחופשי מבחינת הקלוריות.
5. קוביית שוקולד מריר אחת (שמכילה 50 קלוריות אם היא גדולה) עוזרת להתעורר".