ד"ר מאיה רוזמן

החיים ללא גלוטן

האם מוצרי מזון ללא גלוטן הם בהכרח בריאים יותר? • ד"ר רוזמן ניפצה עוד מיתוס: "הרבה מוצרים ללא גלוטן מכילים שומנים לא בריאים ואחוז סוכר גבוה"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם קמח ללא גלוטן הוא בריא יותר?

"בתור התחלה, כדאי לנפץ מיתוס רחב יותר: לא כל מזון ללא גלוטן הוא גם בריא יותר. יש הרבה מוצרים ללא גלוטן עם שומנים לא בריאים, עם אחוז סוכר גבוה, ללא ויטמינים וללא סיבים תזונתיים. וזה שאין בהם גלוטן לא אומר כלום.

כך גם לגבי קמחים ללא גלוטן. יש אנשים שקונים קמח ללא גלוטן מתוך מחשבה שהם משפרים את הבריאות שלהם, אבל לא כך המצב. רוב הקמחים ללא גלוטן עשויים מדגנים שבאמת אין בהם גלוטן - קורנפלור (עמילן תירס), קמח אורז לבן, קמח תפוחי אדמה, קמח טפיוקה לבן ועוד עמילנים שהם בעצם אנרגיה ריקה, ללא שום תועלת בריאותית.

כמו בקמחים שמכילים גלוטן, הבריאים יותר הם רק אלו שעשויים מדגנים מלאים, כמו קמח אורז מלא, קמח כוסמת מלאה, או קמחים מקטניות (קמח חומוס, קמח עדשים ועוד).

לסיום, חשוב לזכור ששיפור בבריאות אינו נובע כתוצאה מהימנעות מגלוטן, אלא כתוצאה מהפחתת פחמימות ריקות וסוכרים באופן כללי, בלי קשר לגלוטן".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/11/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris