כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם קמח ללא גלוטן הוא בריא יותר?
"בתור התחלה, כדאי לנפץ מיתוס רחב יותר: לא כל מזון ללא גלוטן הוא גם בריא יותר. יש הרבה מוצרים ללא גלוטן עם שומנים לא בריאים, עם אחוז סוכר גבוה, ללא ויטמינים וללא סיבים תזונתיים. וזה שאין בהם גלוטן לא אומר כלום.
כך גם לגבי קמחים ללא גלוטן. יש אנשים שקונים קמח ללא גלוטן מתוך מחשבה שהם משפרים את הבריאות שלהם, אבל לא כך המצב. רוב הקמחים ללא גלוטן עשויים מדגנים שבאמת אין בהם גלוטן - קורנפלור (עמילן תירס), קמח אורז לבן, קמח תפוחי אדמה, קמח טפיוקה לבן ועוד עמילנים שהם בעצם אנרגיה ריקה, ללא שום תועלת בריאותית.
כמו בקמחים שמכילים גלוטן, הבריאים יותר הם רק אלו שעשויים מדגנים מלאים, כמו קמח אורז מלא, קמח כוסמת מלאה, או קמחים מקטניות (קמח חומוס, קמח עדשים ועוד).
לסיום, חשוב לזכור ששיפור בבריאות אינו נובע כתוצאה מהימנעות מגלוטן, אלא כתוצאה מהפחתת פחמימות ריקות וסוכרים באופן כללי, בלי קשר לגלוטן".