ד"ר מאיה רוזמן שיתפה במתכון המהווה עבורה תוספת מדהימה לארוחת השבת ולכל ארוחה, גם בדיאטה.
מצרכים:
קילו עגבניות שרי גדולות
בצל סגול גדול
2 ראשי שום
חוצים את העגבניות לאורך, את הבצל ל־8 חלקים גדולים, חותכים כל שן שום לחצי ומסירים את הקליפה
מערבבים היטב עם הרוטב המכיל:
כף שמן זית
שלישי כוס חומץ בלסמי
2 כפות צ'ילי מתוק
חצי כפית שום גבישי
כף סוכר חום או טיפות סוכלוז נוזלי
כדי לערבב באופן אחיד קל יותר להכניס את הירקות והרוטב לשקית ניילון פשוטה, לקשור את השקית ו'ללוש' היטב את הירקות בתוך הרוטב. אחר כך נקרע את השקית ונזרוק אותה לפח.
מעבירים לתבנית מתאימה, אופים בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות - ובתאבון!