כרוב סגול או כרוב לבן? זה לא באמת משנה, העיקר שתכניסו אותו לתפריט שלכם. ד"ר מאיה רוזמן הביאה את כל הפרטים על הירק עמוס השכבות.
"אפשר להכין ממנו סלט טרי, כרוב מבושל, מוקפץ עם ירקות ועוף או טופו, עלי כרוב ממולאים, כרוב כבוש או כרוב מוחמץ, שמחזיק מעמד אפילו כמה שנים, ואפילו מרק כרוב, פשטידות ועוד מאפים מעניינים. הכרוב עשיר מאוד בויטמין C, שנמצא בכמות הגבוהה ביותר בסלטי כרוב טרי ופחות במבושל או מוחמץ. אבל, כמות הברזל והסידן נשארת דומה גם בכרוב אחרי חימום, וכרוב הכבוש אפילו יש חיידקים פרוביוטים שטובים למערכת העיכול", סיפרה.
עוד הוסיפה: "יש בכרוב גם הרבה סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע ולמניעת עצירות, כמות גדולה של סידן וגם הרבה ברזל. הכרוב הסגול, מקבל את הצבע שלו מפיגמנט שנקרא אנטוציאנין, שהוא גם נוגד חמצון חזק מאוד שיעיל נגד מחלות לב ובמיוחד נגד סרטן".