ד"ר מאיה רוזמן פתחה את התוכנית עם דירוג הפחמימות, אילו בריאות יותר? ואילו מתאימות לדיאטה? "איזו פחמימה הכי איכותית? במקום הראשון, הקטניות. אפשר להתייחס לקטניות בתור חלבון צמחי איכותי, אבל יש בהן גם 60% פחמימות והן פחמימות טובות", הסבירה.
ומה במקום השני? שיבולת שועל, קינואה, כוסמת, בטטה, אורז בסמטי. ובמקום האחרון: פסטה, פתיתים, קוסקוס ולחם לבן.
בהמשך אמרה ד"ר רוזמן כי בזמן דיאטה עדיף להתמקד באוכל שניתן יהיה לספור בצורה מדויקת, כמו: פרוסת לחם, פיתה קטנה, תפוח אדמה אחד אפוי.