כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את המתכון השבועי, והפעם: קציצות עדשים וגזר, מקור חלבון טבעוני ודיאטטי, אפשרי ללא גלוטן.
אופן ההכנה:
משרים ל-10 דקות בכוס מים:
100 גרם עדשים ירוקות שטופות
3 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות.
מססנים ומצננים.
שמים במעבד מזון יחד עם:
בצל אחד
זוקיני אחד
ותבלינים לפי הטעם - חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה, חצי כפית מלח, כפית שום גבישי.
מפעילים עד קבלת עיסה אחידה, ומוסיפים:
50 גרם פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן זה יותר טעים אפילו)
כף קמח שקדים (או אגוזי מלך טחונים)
מערבבים
יוצרים קציצות ומסדרים על נייר אפייה
מרססים ספריי שמן ואופים ב 180 מעלות כ-20 דקות.
12 קציצות, 58 קלוריות ליחידה, כמעט 3 גרם חלבון בכל קציצה, אפשר 3-4 כאלו יחד עם ירקות כארוחת צהריים / ערב טבעונית ודיאטטית.