ד"ר מאיה רוזמן

עדשים וגזר, ישבו במקרר

דר מאיה רוזמן הביאה את המתכון השבועי והפעם קציצות עדשים וגזר - וגם טעים וגם בריא • המתכון השבועי


כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את המתכון השבועי, והפעם: קציצות עדשים וגזר, מקור חלבון טבעוני ודיאטטי, אפשרי ללא גלוטן.

אופן ההכנה:

משרים ל-10 דקות בכוס מים:

100 גרם עדשים ירוקות שטופות

3 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות.

מססנים ומצננים.

שמים במעבד מזון יחד עם:

בצל אחד

זוקיני אחד

ותבלינים לפי הטעם - חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה, חצי כפית מלח, כפית שום גבישי.

מפעילים עד קבלת עיסה אחידה, ומוסיפים:

50 גרם פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן זה יותר טעים אפילו)

כף קמח שקדים (או אגוזי מלך טחונים)

מערבבים

יוצרים קציצות ומסדרים על נייר אפייה

מרססים ספריי שמן ואופים ב 180 מעלות כ-20 דקות.

12 קציצות, 58 קלוריות ליחידה, כמעט 3 גרם חלבון בכל קציצה, אפשר 3-4 כאלו יחד עם ירקות כארוחת צהריים / ערב טבעונית ודיאטטית.

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/03/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


קציצות עדשים וגזר
קציצות עדשים וגזר  |  צילום: המתכון השבועי
Paris