פינת טוב לדעת: ד"ר מאיה רוזמן הביאה את כל הפרטים על הקשר בין טמפרטורות המזון לתחושת השובע.
"איך זה עובד? כשקר בחוץ עולה תחושת הרעב, והתיאבון מוגבר. למה זה קורה? כי ההתכווצויות של הקיבה ושל מערכת העיכול הן כמו ספורט פנימי, זה גורם לגוף להתחמם ולעלות את הטמפרטורה שלו", אמרה ד"ר רוזמן.
לדבריה, "אם חם בחוץ, אמור לקרות ההיפך. אמור לרדת התיאבון, אבל אני משערת שבגלל המזגנים זה פחות מורגש".
רוזמן המשיכה וסיפרה: "כשקר לנו, המוח מקבל איתותים על כך מהעור, מסביב, מכל הגוף, ואז יש מקום במוח, נקודה קטנה שאחראית על תחושת הרעב, ואם קר לנו, היא עושה לנו עלייה בתיאבון וברעב כדי שנאכל, והאכילה בעצם תחמם את הגוף. והפוך - אם חם, אנחנו נהיים הרבה יותר שבעים, כי הגוף לא רוצה להתחיל לאכול ולהזיע כתוצאה מהאכילה הזאת. תחשבו על מישהו שיושב בחמסין במסעדה בחוץ, פשוט מזיעים אחרי אכילה".
עוד אמרה: "היו מחקרים שבוצעו בחולדות בעבר הרחוק, במחקרים האלה, חיממו רק את הנקודה הזאת, וראו שאם מחממים רק אותה, יש ירידה בתיאבון ואם מקררים רק אותה, יש עלייה באכילה. עכשיו, הנקודה הזאת נמצאת קרוב לחיך. ואם אנחנו אוכלים ושותים מאכלים חמים, אז אנחנו מחממים באופן זמני את הנקודה הזאת וגורמים לירידה בתיאבון. זה קורה בערך ל־20 דקות. מאכלים קרים, אמורים לגרום לתופעה הפוכה".
אבל מה השורה התחתונה? "שתיה חמה בין הארוחות תורמת להפחתת נשנושים מיותרים, וכל אוכל חם, כולל ירקות חמים זה יותר משביע מאוכל קר או למשל ירקות טריים", הסבירה.