פינת טוב לדעת: ד"ר מאיה רוזמן הביאה את כל הפרטים חטיף הקקאו שחלקנו עשויים להתמכר אליו, ולחקנו מדובר בארוחת ביניים בתפריט היומי - השוקולד.
"הקקאו מכיל נוגדי חמצון שחשובים נגד מחלות לב וסרטן, מאטים תהליכי הזדקנות, ונמצאו כמשפיעים על המוח ומשפרים מצב רוח. אין הוכחה מדעית להתמכרות לשוקולד, אבל ייתכן שיש התמכרות לתחושה הנפלאה שהוא נותן לכמה דקות לאחר אכילתו, להשפעתו על גופי חוש הטעם בלשון ומרקמו הרך והנמס", אמרה ד"ר רוזמן.
לדבריה, "שימו לב: הצורך הבלתי נשלט לאכול עוד ועוד קורה רק אחרי שמתחילים באכילה, והוא נובע מתהליך פיסי שלא בהכרח קשור להתמכרות. הסוכר בשוקולד גורם לקפיצה ברמות הסוכר בדם, והאינסולין שמופרש בגוף גורם לירידה מהירה מאוד ברמות סוכר אלו. רמות הסוכר יורדות לרמה נמוכה כל כך, שהגוף מאותת לנו לאכול משהו שיעלה את הסוכר חזרה ובאופן טבעי נמשכים שוב לשוקולד".
בהמשך השיחה, הוסיפה וטענה כי "המעגל הזה עלול להמשך כך שעות, והוא קשור רק לתנודות ברמות הסוכר בדם ולא להתמכרות. מה הפתרונות? לשלב שוקולד עם שקדים או אגוזים, או - לאכול שוקולד מייד אחרי הארוחה מייד, על קיבה מלאה. כשהשוקולד מתעכל יחד עם מזונות אחרים הוא לא מקפיץ את רמות הסוכר בדם".