שבת המלכה בפתח: שבת הגיעה, וזה בדיוק הזמן למתכון טוב שיכניס אותנו אל השבת ברגל ימין. הפעם, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון לעוגיות שיבולת והפתעות (ללא ביצים)
- 1.5 כוסות שיבולת שועל מלאה גרוס עדין (160 גרם)
- 4 כפות קוקוס
- 6 כפות סוכר חום
- 80 גרם חמאה מומסת (דקה במיקרו)
- 4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא (100 גרם)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- כף זרעי צ'יה
- רבע כפית אבקת אפיה
- קורט מלח, קורט קינמון
- 4 כפות מים רותחים (40 גרם)
אופן ההכנה:
מערבבים הכל ולשים בעזרת הידיים לבצק אחיד.
יוצרים כדורים ומשטחים אותם על נייר אפיה על גבי התבנית.
אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות.
20 עוגיות, 97 קלוריות בעוגייה.