ד"ר מאיה רוזמן

"כמעט באף קופסת שימורים אין חומר משמר וגם לא צריך להיות"

17744

המאזינה סיפרה: "אני אוהבת מאוד פסטרמה דלת שומן, האם זה מזיק?" • ד"ר רוזמן הסבירה: "יש בסופרים גם פסטרמות שהן ללא חומרים משמרים בכלל"


לכל אחד מאיתנו יש מוצר מסוים אשר הוא חלק מהתפריט היומיומי ואין ברצוננו להורידו. כך גם הפסטרמת דלת השומן ודג המטיאס עבור המאזינה. בעקבות כך, תהתה: "אם אני אוכלת את זה ברוב ימות השבוע, האם זה מזיק? אבל אין לי בעיה של לחץ דם גבוה. זה משומר רציני לא?"

ד"ר רוזמן הדגישה כי "אני יכולה להגיד לך שתשעים אחוזים מהפסטרמות שראיתי מכילות חומרים משמרים מהחומרים המסוכנים. הפסטרמה עצמה היא לא נוראית במלח, דלה בשומן ודלה בקלוריות, יש בערך 23 קלוריות לפרוסה שזה כלום. פעם אחת בדקתי ויש בסופרים הרגילים גם מוצרי פסטרמה ללא חומרים משמרים בכלל. ראיתי גם פסטרמות של בקר, לא רק של הודו, לא מהחברות הרגילות. פעם אפילו אני זוכרת שזה הגיע אליי הבייתה והחתולים לא אהבו, אני מקווה שזה לא אומר כלום".

עוד התייחסה לשימורים בכלל, והסבירה: "ברוב השימורים אין בכלל חומרים משמרים בניגוד למיתוס, ולא צריך לשים חומר משמר כי זה נארז בתנאים סטריליים לחלוטין. אם הקופסא פגומה ונכנס חיידק מבחוץ אז כן זה מתקלקל. הדג שלך בקופסת השימורים, תבדקי אבל סביר להניח שאין איתו שום בעיה".

עריכה: שני רומנו

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
01/07/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris