פינת המיתוס: האם תירס נחשב לירק או לפחמימה? ד"ר מאיה רוזמן, הסבירה כי "תירס מכיל בסביבות 80 קלוריות במאה גרם, והוא שייך למשפחת הפחמימות. בדרך כלל לא לועסים את התירס כמו שצריך וחלק ממנו יוצר מן הגוף ממש כפי שנכנס, שלם ולא מעוכל, ולכן כנראה שמנת תירס מכילה הרבה פחות קלוריות ממה שאנחנו חושבים".
בהמשך, עוד טענה המומחית כי "תירס הוא הדגן הנפוץ ביותר בעולם כרגע, רק אחריו החיטה והאורז. כשאוכלים אותו כמו שהוא יש בו ערך תזונתי לא רע - הרבה סיבים תזונתיים וגם אבץ ואשלגן. יש בו גם 4% סוכר. האינדקס הגליקמי של תירס הוא בסביבות 56, שזה נמוך יותר מאשר חיטה או אורז ובכך יש לו עדיפות. המקור שלו במרכז אמריקה, והראשונים שגידלו אותו היו שבט המאיה - האינדיאנים".
לסיכום, הדגישה: "אפשר לאכול את התירס גם טרי (טעים!) וגם מכינים ממנו קורנפלור שהוא עמילן יחסית ריק כמו קמח לבן, קמח תירס, שמן תירס, וגם פופוקורן. כף תירס מקופסת שימורים מכילה כ־15 קלוריות, כף תירס לייט 10 קלוריות, קלח תירס ממוצע 150. שימו לב - תירס גמדי לעומת זאת מכיל כ־20 קלוריות במאה גרם, והוא נחשב לירק לכל דבר שאפשר לנשנש חופשי".