ד"ר מאיה רוזמן

פעם אחת ולתמיד: האם קינואה היא חלבון או פחמימה?

ד"ר מאיה רוזמן ביקשה לפתור את התעלומה וטענה: "היא לא שייכת לדגנים, אבל גם לא לקטניות" • אז איך להתייחס אליה? האזינו • פינת טוב לדעת


פינת טוב לדעת: ד"ר מאיה רוזמן ביקשה לתפור את התעלומה, האם קינואה היא חלבון או פחמימה, וטענה: "היא לא שייכת לדגנים, גם לא לקטניות. אז איך להתייחס אליה? סיכמתי לנו כמה דברים בנושא. כשהתחילו לייבא קינואה לארץ לראשונה לפני כ-20 שנה, אני זוכרת שאמא שלי, שנולדה בבוליביה הופתעה מאוד ושאלה מה זה והאם הוא ניתן לאכילה. הרי זה אוכל שנתנו ללאמות בדרום אמריקה, זה לא למאכל אדם. אז לא רק שאוכלים את זה, גם מתייחסים לזה כמזון על במידה מסויימת".

לדבריה של המומחית, "מקור הקינואה בהרים בדרום אמריקה, שם הוא נחשב לצמח קדוש. אבל הספרדים שכבשו את המקום התחילו לתת אותו רק כמספוא לבהמות, ולכן הטעות ששרתה במשך שנים רבות מאוד. הקינואה אינה דגן, אבל נמכרת לצד הדגנים החלק מהם. איכות החלבון בקינואה טובה יותר מאשר בדגנים, וכן היא מכילה כמות גדולה יותר של מינרלים כמו ברזל, אבץ ומגנזיום. קינואה טבעית מכילה קליפה עם ספונינים רעילים עם טעם מר מאוד, שמסירים אותם בזמן העיבוד והיצור לשיווק. הקינואה אינה מכילה גלוטן ולכן היא מתאימה למי שנמנע מגלוטן ולצליאקים".

אז האם קינואה היא חלבון או פחמימה? ד"ר מאהי רוזמן, השיבה: "הקינואה מכילה 8 חומצות אמינו חיוניות, אבל בכמויות וביחסים שאינם הופכים אותה לתחליף לביצה או מי גבינה. מצד שני, החלבון בה הרבה יותר טוב מאשר בדגנים כמו חיטה, שעורה, שיבולת שועל, וכוסמת. אני נוטה להתייחס אליה כאל פחמימה איכותית, למרות שמי שטבעוני ואין לו מקורות חלבון כנראה יכול לספור גם אותה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/09/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris