בא לי מתוק

אם גם אתם מרגישים שהחשק שלכם בדברי מתיקה עובר את הגבול, אתם לא לבד • ד"ר מאיה רוזמן עם התבלינים שימגרו את הבעיה • פינת המחקר


כולנו היינו שם. קמנו בבוקר או אפילו סיימנו יום ארוך בעבודה, וחשנו צורך עז במשהו מתוק ליד הקפה, התה, או סתם ללא כל סיבה. מסתבר שניתן לשלוט בחשק הזה למתוק, וזה לגמרי תלוי בתבלינים שאנו שמים במזון שלנו. 

כחלק מפינת המחקר, סיפרה ד"ר רוזמן על התגלית המרשימה אודות הרצון במתוק: "במחקר שפורסם בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו האם תוספת של וניל למאכלים מתוקים יכולה להשפיע על צריכת הסוכר במשך היום, ובחנו את צריכת המזון והסוכר של המשתתפים במשך חמישה חודשים, ומתוכם במשך חודשיים החליפו חלק מהמתוקים - במקום סוכר הוסיפו חלבון ושומן, וגם וניל. המשתתפים דרגו את המתוקים דלי הסוכר ועתירי החלבון שהכילו וניל כ־40 אחוז מתוקים יותר מאשר אלו שהכילו סוכר, וכן צריכת הסוכר והקלוריות בתפריט שלהם פחתה". 

בהמשך, חשפה את הסיבה לתוצאות המרשימות: "הווניל מדגיש את המתיקות במאכלים. זה המקום להגיד: וניל, או בשמו העברי שנף, הוא התבלין השני היקר בעולם - אחרי זעפרן. מדובר כמובן בווניל האמיתי ולא בתמצית הווניל הסינתטית הזולה בה רובנו משתמשים לעוגות ועוגיות. הוונילין הוא לא רק חומר טעם וריח חזק מאוד, אלא יש לו פעילות ביולוגית חזקה מאוד". 

אז איזה תבלין נוסף יוריד את מספר המזונות המתוקים שנפגוש במהלך היום? ד"ר רוזמן חשפה: "הקינמון תורם להדגשת טעמים ומפחית את הצורך בשימוש בממתיקים, ונמצא כבין אחד מעשרת התבלינים המובילים מבחינת כמות נוגדי החמצון שבו. לכן הוא טוב נגד מחלות רבות, במיוחד נגד סוכרת - במחקרים נמצא שצריכת כפית קינמון מסייעת להפחתה ברמות הסוכר בדם לכמה שעות לאחר הארוחה שכללה קינמון". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/09/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תבלינים להורדת הרצון במתוקים
תבלינים להורדת הרצון במתוקים  |  צילום: נתי שוחט/פלאש90
Paris