שבת המלכה בפתח: שבת הגיעה, וזה בדיוק הזמן למתכון טוב שיכניס אותנו אל השבת ברגל ימין. הפעם, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון לעוגת פרג מושלמת. מתכון מנצח שנכדה של המומחית אוהב במיוחד, ושיגוון לנו מעט את התפריט.
• כוס פרג טחון
• כוס קוקוס
• 2/3 כוס סוכר חום
• כוס קמח מלא
• שקית אבקת אפיה
• 6-7 אגוזי מלך שבורים
• 3 ביצים
• חצי כוס שמן קנולה כבישה קרה בלבד
• תמצית וניל
• כוס מיץ תפוזים
מערבבים את החומרים היבשים בקערה, בנפרד מערבבים את הביצים עם מיץ התפוזים והשמן. מאחדים בין התערובות. מחלקים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש מוארכות ואופים 40 דקות ב־180 מעלות. 12 פרוסות בכל תבנית אינגליש, 121 קלוריות לפרוסה, אפשרי כארוחת ביניים בכל תפריט.
שבת שלום!