פינץ טוב לדעת: לדבריה של ד"ר מאיה רוזמן, "כל יום בבוקר קמים עם החלטות, עם כוונות טובות, עם רצון לשמור על תפריט דיאטה - ואיכשהו כמעט כל יום בערב שוכחים מההחלטות האלו, וזוללים 'קצת' יותר ממה שתכננו".
לדבריה, "לפעמים זה הורס את הדיאטה, לפעמים פחות ורק מעכב את הירידה במשקל, אבל למה זה קורה? הסיבה לכך היא עייפות".
ד"ר רוזמן פירטה ואמרה: "בערב יש לנו פחות אנרגיות, גם נפשיות וגם פיסיות. העייפות מפחיתה את המשמעת העצמית שלנו, ובמקביל לכך גם הגוף מאותת על צורך גדול יותר באנרגיה זמינה, ומהי האנרגיה הזמינה ביותר אם לא מתוק. כל זה ביחד - הוא מתכון מנצח לזלילות בלתי מתוכננות ולפעמים בלתי נשלטות".
תפריט שבו מרכזים את הפחמימות בשעות הבוקר בלבד (נניח כריך לחם מלא ופרי או חטיף), ומשעות אחר הצהריים בלבד לא נוגעים בפחמימות אלא רק בחלבונים, שומנים וירקות. למה זה יכול לעבוד? כי פחמימות עושות חשק לעוד. אם מתחילים איתן, קשה להפסיק. לעומת זאת שומנים וחלבונים מפחיתים את החשק לנשנש ואם מרכזים אותם בשעות הקשות זה יכול לסייע.
תפריט בו מרכזים את כל הנשנושים בשעות הערב. מעבירים את נשנוש הבוקר, וגם את נשנוש אחר הצהריים לשעות אחרי ארוחת ערב. תארו לכם מצב שאחרי ארוחת הערב אפשר לאכול גם חטיף שוקולד, וגם 12 פריכוניות דבש, וגם 15 שקדים. זו כמות נשנושים מכובדת שנספרת בתוך התפריט ומאפשרת ירידה במשקל למרות כל הנשנושים בשעות אלו.
עוד נשנושים אפשריים בערב: כריך קל עם ריבה, שני מעדני דיאט טעם שוקולד (שניהם יחד זה נשנוש אחד), שתי עוגיות אוריאו, שני ופלים, וגם שלוש כוסות פופקורן.