"איכשהו יצא ששייק ירקות או פירות, עם או בלי יוגורט או טחינה, נחשב לארוחת הבוקר האולטימטיבית מבחינת בריאות או דיאטה", פתחה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המיתוס, ואמרה: "אבל מבחינת היכולת של הגוף לעכל מזון, יש עדיפות לשייק דווקא בשעות הערב".
איך זה קורה?
המומחית הסבירה: "אחד מהתפקידים של הקיבה הוא ללוש את המזון שבלענו למצב של מחית. לא תמיד אנחנו לועסים ממש טוב את האוכל וקורה הרבה שבולעים חתיכות שלמות של ירקות או פירות. הקיבה היא זו שצריכה ללוש את זה וככל שהחתיכות יותר גדולות או קשיחות – כך גם יותר קשה לקיבה לבצע את העבודה שלה".
עוד הבהירה: "בבוקר ובצהריים מערכת העיכול עובדת ביעילות, ולקראת שעות הערב - הפעילות של הקיבה, כמו גם שאר האיברים בגוף, עובדות יותר לאט. בשעות הערב יותר קשה לנו לעכל מזונות וגם ללוש ירקות או פירות קשיחים. השייק - מגיע במצב טחון. הוא מבטל לחלוטין את הצורך של הקיבה ללוש את הירקות. מאחר שבערב לקיבה יותר קשה, דווקא בשעות הערב יש יתרון לשייק כזה מבחינת קלות העיכול וספיגת המרכיבים".
לסיכום, הדגישה: "מזכירה לכולם ששייק יכול להגיע בקלות למאות קלוריות אם לא שמים לב. תוספת של יוגורט היא כמו ארוחה בפני עצמה, כף טחינה גולמית שווה לכמעט עוד 200 קלוריות (כמו עוד פיתה שלמה). מנת פרי אחת בשייק מהווה נשנוש בפני עצמו. בכל שעה יש לשים לב מה שמים בשייק – כי גם אם זה בריאות בהתגלמותה, דיאטטי זה לא תמיד".